I den här fjärde upplagan av Mjödboken – tillverka mjöd hemma dyker vi ner i mjödets värld. Hur ser dryckens historia ut? Vilka olika typer av mjöd finns det? Vilken slags honung ska du använda när du tillverkar mjöd? Hur tillverkar du mjöd? Hur smaksätter du mjöd?
Boken vänder sig både till den nyfikne novisen och den som har tidigare kunskaper. Med den här boken kommer du bli en mästare på mjödtillverkning. Du kommer också kunna imponera på vännerna med en helt unik dryck, som du dessutom har gjort själv!
År 2020 blev Mjödboken utsedd till den bästa mjödboken i världen på World Gourmand Cookbook Awards och år 2024 kammade den hem en andraplats.
Om författarna
Peter M. Eronson är bosatt i Ingelstad och Ambjörnarp. Han har varit aktivhembryggare sedan 2007 och bryggt över 300 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit sjutton böcker om öl och hembryggning. Bland annat Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma och Klona öl. Tillsammans har hans böcker sålt över 125 000 exemplar. Han är även certifierad öldomare. Läs mer om hembryggning och öl på hans hemsida www.eronson.com
Magnus Vasilis bor i Göteborg där han varit aktiv bryggare och hembryggare sedan 2005. Han har studerat bryggeriteknik och är både certifierad öldomare och Certified Cicerone®. Han har tidigare gett ut böckerna Brygga stiltypisk öl, Ciderboken och 52 Cider, samtliga skrivna tillsammans med Peter M. Eronson.